Sončni dnevi na Trubarjevi Rašici

Pridružite se nam ob sončnih poletnih avgustovskih vikendih ob Trubarjevi domačiji na Rašci, v zibelki slovenskega jezika. Letos pripravljamo poseben program za vas, od 11-h do 18-h se boste lahko sprostili ob Rašici, se rekreirali, zabavali, se ob šumenju vode predali knjigam in branju ali se udeležili delavnic. Seznanili vas bomo tudi z različnimi dogodki in izleti v bližini, v okrepčevalnici na prostem pa se boste lahko podprli.

DOGODKI:

Nedelja, 10. 8. 2014, od 12h dalje: DAN ZA ŽARKE

Z mentorji boste spoznali kaligrafsko pisavo, se spremenili v kralje in kraljične, si izdelali lovilce sanj, eko milo, lutke in še kaj … ob vodi se boste lahko rekreirali, učili streljati z lokom, se popeljali s čolnom in se pomerili v pastirski igri kozaklamf. Primerno za vse gneracije, sončni družinski dan vas kliče v svoje okrilje!

Nedelja, 24. 8. 2014, od 12h dalje: KOMARJEV DAN

Prijavljene ekipe (na dan prireditve) se boste pomerile v različnih vodnih in obvodnih spretnostih: v slalomu s čolnom med komarčki, lokostrelskem tekmovanju ter 5. svetovnem prvenstvu v kozaklamfu. Zmagovalna ekipa prejme 10 l komarjeve krvi, drugouvrščena 5 l in tretja 2 l. Tudi spremljevalci se boste lahko sprostili ob igrah na travniku in se zabavali ob navijanju. Zabavno bo!

Petek, 29. 8. 2014- ob 20. uri gledališče na prostem: TURJAŠKA ROZAMUNDA po VELIKOLAŠKO

Avtorska predstava po motivih Prešernove Turjaške Rozamunde, ki so jo letos ustvarili člani KUD Primoža Trubarja Velike Lašče z režiserjem Markom Bratušem. Svojstven sprehod po pesnitvi, ki vas bo nasmejal in navdušil!

Organizatorji: JZ Trubarjevi kraji, J. A. Z. Zalar in družbeniki k. d., Zavod za razvijanje ustvarjalnosti

V kratkem sledi podrobnejši program.

You may also like...