Komarjev dan – ODPADE ZARADI VREMENA

ZARADI SLABEGA VREMENA PRIREDITEV ODPADE!

2. dan iz serije Sončnih dni na Trubarjevi Rašci bo v nedeljo, 24. avgusta 2014 od 12. ure dalje.

Pridružite se nam na Komarjevem dnevu!

ds12027ds12137

Rekreacija, smeh, tekmovanja za vse generacije:

– sončkove štafete za najmljaše

– kozaklamf 5. svetovno prvenstvo za tiste, stare med 8 in 16 let (pa tudi seniorje)

– komarjev biatlon (za odrasle – spretnostna vožnja v čolnu, lokostrelstvo)

Spremljevalni program:

– slikanica v dar (barvanje, risanje, lepljenje)

– odbojka in badminton na travi

PODROBNEJE:

V sončkovih štafetah (med 12. in 14. uro) se bodo otroci pomerili v različnih spretnostih: prenašanje predmetov, tek med ovirami, skakanje v vrečah, nizanje predmetov na vrvice … Vsak tekmovalec prejme sladkarijo, najboljši trije pa knjižno nagrado (knjige podarja založba Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti).

Dan_sonca_0437dan_sonca106

Kozaklamf, stara pastirska igra, ima na dnevih sonca že tradicijo. Letos se bo na Komarjev dan odvijalo 5. svetovno prvenstvo. Igralci stojijo za črto ter s kamenčki – lesenimi čoki – skušajo zadeti – podreti kozo. Pastir mora kozo postaviti, lahko pa ulovi enega od tekmovalcev in v naslednjem poskusu ta prevzame vlogo pastirja. Zmaga tisti, ki največkrat podre kozo in si prisluži najmanj kazenskih točk. Trening se bo pričel ob 13.30, tekma za svetovni pokal pa v nadaljevanju (predvidoma ob 14. uri). Več o poteku tekmovanja in pravilih igre si lahko preberete tukaj.

Podelili bomo pokale za prva tri mesta (svetovni prvak, 2. in 3. mesto), pokal za prvakinjo in seniorskega zmagovalca (če se bo igri pridružil kdo od starejših).

dan_sonca262ds12104

Komarjev biatlon:

V ekipi tekmujeta dve osebi. Štartnina za ekipo je 4€. Prijave potekajo med 12. in14. uro na dan tekmovanja. Med 14. in 15. uro bodo imele ekipe možnost treninga.

Ob 15. uri se prične tekmovanje.

Na označeni razdalji se posamezna ekipa pomeri v spretnostni vožnji s čolni, meri se čas. V smer proti toku člana ekipe veslata naravnost, obrneta pri boji, za nazaj pa vozita slalom, tako, da se prvi v čolnu dotakne vsake tarče – komarja, ki je obešen nad reko. Nedotaknjen komar pomeni pribitek 10s k skupnem času vožnje.

Tekma se nadaljuje z lokostrelstvom. Vsak ima 3 puščice, s katerimi zadeva tarčo – komarja. Vsaka puščica, ki zadane tarčo, pomeni za ekipo 10 s odštevka časa od časa, ki ga je ekipa dosegla pri vožnji s čolnom. Zmaga ekipa, ki ima po vseh pribitkih in odbitkih najmanjši skupni čas.

Nagrade, ki jih bodo prejele ekipe:

1. mesto 10 l komarjeve krvi

2. mesto 5 l komarjeve krvi

3. mesto 3 l komarjeve krvi

Dan_sonca_07_0568DSC_0160Dan_sonca_0436

Ob 17. uri sledi slavnostna podelitev pokalov / nagrad za zmagovalce v sončkovih štafetah, 5. svetovnem prvenstvu v kozaklamfu in komarjevem biatlonu.

Organizatorji prireditve: Javni zavod Trubarjevi kraji, J. A. Z. Zalar in družbeniki, k. d., Zavod za razvijanje ustvarjalnosti

Ozvočenje: KUD Primož Trubar Velike Lašče

You may also like...