Program za dan sonca 2012

Program za Dan sonca 2012

Napisano dne 02. 06. 2012

Program DNEVA SONCA 2012, 7. festivala ustvarjalnosti

POHOD PO VELIKOLAŠKI KULTURNI POTI
Planinsko društvo Velike Lašče
(start v Velikih Laščah, od 7. ure do 10. ure)
http://pd.velike-lasce.si/

Od 11h naprej DELAVNICE in DOGODIVŠČINE
na Trubarjevi domačiji na Rašici. Program bo povezovala nepogrešljiva Petra Petravič.

IGRIŠČE – TU, TAM, KJERKOLI
Združenje mladih staršev in otrok Sezam
Poznič Špela, Poznič Katja
od 11.00 do 13.00

Mobilno igrišče za majhne, bol j velike in najbolj velike. „Avto in avtobus“ bosta prevažala otroke. Z nami bo tudi cesta, malo igrišče, kjer se bodo otroci lahko igrali z avtomobilčki, živalicami … Najmlajši se bodo crkljali na preprogi polni plišastih junakov, tisti bolj veliki, pa se pomerili v velikih družabnih igrah. Za največje, najstarejše letos pripravljamo pletenje tunela, skozi katerega otroci lahko plezajo in kotalijo žoge.

http://www.zdruzenje-sezam.si/sezam/

MAVRIČNE VRTAVKE
ART-LES IGOR SEVER S.P.
Lojze Sever , Igor Sever
od 11.00 do 14.00 ure

Art-les Igor Sever s.p. izdeluje lesene gradnike – miniature za sestavljanje, ki si jih obiskovalci lahko ogledajo na stojnici. Na delavnici lahko otroci sami sestavijo mavrično leseno vrtavko. Več informacij o izdelkih lahko dobite tudi na spletni strani www.art-les.com !

PAPIRNATE TRAPARIJE IN VRAGOLIJE
Gregor Štrukelj, priložnostni risarski ustvarjalec in umetniški navdušenec

od 12. do 16. ure

Kratko in jedrnato o tem, kaj bomo počeli:
“Po črti prepogni, odreži, pobarvaj,
lastne ideje iz papirja ustvarjaj!”

SONČNA USTVARJALNA DELAVNICA
Kulturno ustvarjalno društvo Galerija C.C.U
Simon Drofelnik in Mateja Herbst
od 11.30 do 14. ure

Na Sončni ustvarjalni delavnici bomo s Simonom in Matejo iz KUD-a Galerija C.C.U. izdelovali sončnice in ustvarjali sončne slike v različnih tehnikah. Ustvarjene umetnine bodo sijale in razveseljevale tudi v deževnih dneh…

VZGOJNE STISKE IN POSTAVLJANJE MEJA
VEZAL – zavod
Delavnico vodita: Leonida in Albert Mrgole
od 14.00 do 16.00

Se z otrokom dnevno pregovarjate, kdaj bo zaključil z igro in preklopil na večerne dejavnosti ali šolske obveze? Imate občutek, da nad otrokom nimate avtoritete, da vas ne upošteva? Vas skrbi, kako bo z mejami v puberteti?

Delavnica je namenjena staršem, ki želijo dobiti konkretne in uporabne izkušnje o ravnanju v primerih, ko je potrebno postaviti meje. Izkušnja na lastni koži, ki jo vodita priznana psihoterapevta in starša štirih otrok. Delo bo potekalo v skupini kot osebna izkušnja. www.vezal.si

GUZAJEVE PUSTOLOVŠČINE IN JEZIKI

SAMA Navitas d. o. o. / Kozjanski raj

od 12. do 16. ure

Na Kozjanskem že 5. leto zapored organiziramo mednarodne poletne jezikovne tabore – Guzajevo poletno pustolovščino na deželi – v Kozjanskem raju. Otroci se učijo in urijo v komunikaciji v tujih jezikih, otroci iz tujine pa spoznavajo slovensko podeželsko tradicijo in se izpopolnjujejo v slovenščini. Delček sproščenega, igrivega in zanimivega sveta boste odkrili tudi na naši tokratni delavnici. Lahko pa se boste odločili celo za obisk tabora med počitnicami, sledite nam na: www.kozjanski-raj.si.

ČRIČKOVE DOGODIVŠČINE
Maja Vidmar, dipl. vzgojiteljica predšolskih otrok in Maja Zupet
od 11. do 16. ure

Lutkovna prestava, v kateri lahko zaigrate otroci, starši in vsi.
Z ustvarjalkama si boste nato tudi sami izdelali ročne lutke (lahko prinesete tudi kake nogavičke in gumbke) in izdelali sceno zanje.

VESELA ŠKATLA
MEGA MEHURČKI
POSLIKAVA OBRAZA
SONČNI NAKIT
KLUB MLADIH KOČEVJE
Sabina Lerik, Žolt Lerik, Nada Djurič
VSE DELAVNICE KMK bodo trajale 11. do 16. ure

V Klubu mladih vedno poskrbimo za zabavo in polno mero smeha. Tako bo tudi tokrat, ko bomo z vami »napihovali« mega mehurčke, obraze si bomo poslikali v vse možne mavrične barve in poletne motive, okrasili se bomo s sončnim nakitom iz perlic, za neskončno zabave pa bo poskrbela »vesela škatla«, ki v sebi skriva rekvizite za razgibavanje celotnega telesa in možganskih celic.

PLAVAJ, BARČICA, LETI, RIBICA!
Nina Žužek, Urša Zalar in drugi (ZRU)
od 11. do 16. ure
Gledeja se je preobrazila v animatorje. Z njihovo pomočjo si boste izdelali barčico za spust in vetrnico za merjenje moči vetra in ribico, ki bo plavala po zraku. Lahko pa boste ustvarjali obvodne pošastke in čudodelčke po svoji zamisli. Morda bomo dobili tudi majice, ki jih bodo otroci lahko poslikali. Seveda pa lahko prinesete tudi svojo in si jo porišete, kot ste si zamislili.

ENERGIJSKE VAJE

Tina Sešek, Energijska vadba in sproščanje ZRU

ob 12., 13., 14. in 15. uri

Vaje so prijetne in niso težke, primerne so za vse generacije. Nudijo različne poti aktiviranja – tako notranjih organov, živčevja, imunskega sistema, primerne so za revitalizacijo in napolnitev baterij. Energijske vaje bodo trajale približno 20 minut in po želji se boste nato  predali še 10 minutni  sproščeni meditaciji. Po vajah se boste s Tino lahko pogovorili tudi o različnih težavah in se prepustili individulani energetski mini terapiji. Pustite sončku tudi vase.

LOVILCI SANJ
Darinka Grmek Štrukelj
od 11. do 16. ure

Iz gibkih vej, vrvic, perlic in nabranih naravnih okraskov si boste izdelali lovilec sanj, ki ohranja lepe sanje in odganja tiste moraste. Deluje – za vse generacije. Izdelovanje je še posebej zanimivo, ker se med spletanjem prepletajo spomini, zgodbe in smešnice.

LONČARJENJE
Katarina Duščak
od 11. do 14. ure
S spretno in inovativno lončarko boste lahko preizkusili, kako naredite skledico ali lonček na pravem lončarskem vretenu. Seveda bo dovolj gline tudi za oblikovanje portretov in živalic.

TRETJE (3.) SVETOVNO PRVENSTVO V KOZAKLAMFU
Marko Kožar in Lojze Sever
od 11. do 16. ure
Z Markom Kožarjem boste spoznali pravila te zanimive stare igre (igra je namenjena predvsem mladim med 8. in 15. letom, a v konkurenci se lahko pojavi tudi kdo od odraslih!) in v tekmi, ki bo sledila, izzvali dvakratnega svetovnega prvaka Domna in ga morda celo premagali v tej zabavni in strateško zanimivi igri ter osvojili pravi pokal! Podeljeni bodo pokali za prva tri mesta. Tudi drugi udeleženci igre prejmete praktične nagrade.

ZID HVALEŽNOSTI

Zavod Med.Over.Net

od 11. – 16. ure

Na zid hvaležnosti lahko napišete svojo zahvalo, priznanje, lepo misel nekomu, ki je nekaj lepega naredil za vas ali pa si to zasluži samo zato, ker je vaš prijatelj. Napisana beseda lahko ostane večna, kot bi jo izklesali v zid. Zato je njena moč tako velika in zato lahko naredi korak k lepšemu svetu. Hvala, ker skupaj delamo dobro.
S KANUJEM PO RAŠICI
Gregor Grešak, Tomi Dovič in drugi
od 11. do 16. ure

Stalnica vseh dnevov sonca. Le zakaj? Ker je pogled z vodne gladine na bregove Rašice nekaj posebnega.

In, kot je v naši navadi, ob koncu festivala prirejamo
SONČNI SIJ – z začetkom ob 16. uri:

RAZLIČNE NAJSTNICE

Plesna predstavitev skupine Cekinčki, vodja Tina Jaklič

Skupaj plešejo že 4. leto. Skupino sestavlja 6 mladih deklet, ki obiskujejo OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče. So navihane, razigrane, zgovorne, vse pa imajo rade ples in skupno druženje ob učenju plesa, s katerim se vam bodo danes tudi predstavile. Zaplesale vam bodo Sauvemente (pop-oriental), drum solo (orient) in mix (pop-slovenska).

PLES OB VODI
Plesalci Luči iz centra Astera

Najprej nam bodo prikazali svoj ples in spretnosti   … ki pa se bodo nadaljevale s plesnim sprehodom z obiskovalci in ustvarjalci. Skupaj se bomo podali na plesno potovanje po bregovih Rašice. Za vse generacije.

Skupina Plesalcev Luči nas že zdaj vabi na radostni plesni sprehod v naravi, kjer bomo lahko, ob srčni glasbi, izkusili otroško igrivost in svobodo … Za več o tem vabimo k ogledu že prirejenih obmorskih sprehodov na http://plesluci.zru.si/.

 

FESTIVAL SO OMOGOČILI:
Občina Velike Lašče, Domex elektronika d. o. o., Zavarovalnica Triglav,

Zahvaljujemo se Skok Sportu.

EKIPA FESTIVALA:

Andreja Verovšek in Ana Porenta (organizacija, koordinacija) in nepogrešljivi: Darinka Grmek Štrukelj, Gregor Grešak, Beno Verovšek, Marko Kožar, Majda Dovič, Andrej Štrukelj, Tomi Dovič, Tina Sešek, Petra Petravič, Nina Žužek, Niko Samsa in še drugi, ki nam zadnji hip vedno priskočite na pomoč. Hvala, ker sončkamo že sedem let!

You may also like...