Dan sonca 2007

DAN SONCA se je začel 26. 5. 2007, ob 11. uri na Trubarjevi domačiji na Rašici. Dan sonca

Podatki

  • 16 celodnevnih delavnic, 6 dogodkov
  • 40 ustvarjalcev – umetnikov, animatorjev in prostovoljcev
  • Obisk Dneva sonca 2007: nad 800 obiskovalcev – veliko takih, ki na prireditvi ostanejo ves dan.
  • Organizacija festivala: Zavod za razvijanje ustvarjalnosti in Zavod Med.Over. Net

Projekt so podprli

Sproščeno

Kaj vse se je dogajalo? Uredi

Delavnice na otoku

Otoček pri žagi, ki ga ustvarja Rašica in njen rokav, ki žene mlinske kamne, se je spremenil v ogromno in zračno USTVARJALNICO – za ilustracijo in povzetek dogodivščin navajamo IME DELAVNICE (z avtorji ali organizacijami in projekti, ki so jih pripravili): Sončeve štafete OBLECI SE V SONCE – poslikave majic, NESKONČNA SONČNA – nadaljevanje pesmi, SONČNE MISLI – prebliski, SONČEVE ŠTAFETE, SPREJANJE NA PLATNO (prostovoljci Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti in projekta Šole za ustvarjalno starševstvo)

MEGA MEHURČKI (Mladinsko društvo Vrt), KNJIŽICA MINIATURKA in KDO SO BILI MITRE, HELIOS IN SOL? (prostovoljci Zavoda Parnas)

SLIKE SONČKOV (Saška Strnad, TD Kulturna sekcija Podgora), PREPLETANJA (Katarina Istenič Rudolf – JSKD OI Ljubljana Okolica), ZASIJMO ZDAJ MI (Gledališče Gledeja).

Krila in koutri v vetru Na vrveh od drevesa do drevesa je plapolala razstava KOUTRI in KRILA V VETRU (Umetniška zadruga, Livingethno in ZU INCE). Tisti, ki so prišli čisto na konec otočka, so lahko pogledali še v krasne poslikane sklede varovancev zavoda INCE.

Čez vodo za žago

Delavnice pa so seveda naselile tudi levi breg Rašice, za mlinom. Tam so se odvijale ves čas zaželjene in oblegane VOŽNJE S KANUJI in sproščujoči POZDRAV SONCU ZRU, Vadba za prebujanje ustvarjalnih energij,

NAD INŠTRUMENTE! (Sto prašičkov poje in vsi, ki so se pridružili ustvarjanju ritmov in glasbe) in v indijanskem šotoru KUŠTRANJE SRCA (društvo Meonka) ter lokostrelske tarče in ZADANEŠ CILJ? (Lokostrelski klub Turjak).

Mega mehurčki

Druge dogodivščine

Dogodivščine ki so se razvijale na trati, iskali smo sence med drevesi:

Poglejte ročice

  • ob 11. 00 – poslikava rok z Mihaelo Ciuha, akademsko kiparko
  • ob 12. 00 – podelitev nagrad osnovnošolcem ob zaključku natečaja Gosje pero – Zavod Parnas<
  • ob 13.00 – žongler Jack je zabaval občinstvo s pripovedkami, diablom, žongliranjem, otroci so si izdelali riževe žogice iz balonov.
  • ob 14.00 – Tina Pobalina, klovnesa, je učila otroke klovnovskih veščin, izdelovali so prijetne vrteče žogice – zmaje in skozi gibanje potovali po klovnovskih dogodivščinah. Ob 15.30 je nastopila s čudovito točko na tkanini, s katero je navdušila občinstvo.

Tina na akrobatski tkanini

  • ob 16. uri je s svojimi pesmimi in ugankami, s sončkom in zmajčkom nastopila pesnica Zvezdana Majhen in animirala otroke in starše, da so ugibali in sodelovali v gručicah.

Vmes nas je doletelo presenečenje, saj so se pri nas ustavili godbeniki iz Železnikov, ki so odhajali na Dan godbe v Dobrepolje in zaigrali nekaj poskočnih viž.

Andreja ZupančičOb 17. uri se je odvijala osrednja prireditev, ki je tudi sklenila Dan sonca, poimenovana Sončni sij. Začela ga je Nina Virant, mlada pevka, zaključil pa koncert z animacijami za otroke z glasbenico Andrejo Zupančič. Družinski del ustvarjalnega festivala je bil tako končan. Poslovili smo se z umetniki, prostovoljci so pospravili prizorišče in ko se je ob 20. uri začel Pesem.si iz oči v oči, so bili tisti, ki so ves dan sodelovali na dnevu sonca že precej izčrpani. A kljub temu se je nabralo nekaj privržencev projekta PESEM.SI in se na odru, sede v krogu, srečalo IZ OČI V OČI. Spoznali smo tudi Trboveljčanko Neli, ki s pesmijo Jagode po klikih obiskovalcev trenutno vodi na spletni strani www.pesem.si. Pesnice in pesniki so se predstavili z nekaj pesmimi in odigrali krožni STIHnaVDIH.

You may also like...