Dan sonca 2006

Dan sonca na Trubarjevi RašiciKljub zaskrbljujočim vremenskim napovedim, se je sonce na , 28.05.2006, prikazalo v vsej svoji veličini, toploti in svetlobi. Pod njim smo se ob Trubarjevi domačiji na Rašici zbrali, da bi slavili ustvarjalnost. Festivala ustvarjalnosti, ki ga je Zavod za razvijanje ustvarjalnosti priredil letos prvič, se je udeležilo okoli tristo obiskovalcev.
Pa saj je bilo kaj videti, gledati, slišati in tudi početi!

Spodbuditi udeležence k ustvarjalnosti na različnih področjih, je bil namreč sam smisel in namen prireditve. Dan_sonca je udeležencem ponujal vrsto dejavnosti, v katerih so se lahko preizkusili.

Indijanska packanka za najmlajše slikarjeEna od dejavnosti, namenjena predvsem mlajšim obiskovalcem, je bila Indijanska packanka, v kateri so otroci po svojih željah s tempera barvami poslikali šotor.
Indijanske ovratnicePoskrbeli pa so tudi za svoje okrasje.

Grafitarji Zapriseženi grafitarji so si lahko dali duška, saj smo nalašč za njih pripravili veliko platno in spreje.
Talne slikarije s kredoNekateri so se raje odločili, da bodo s kredami pobarvali tla.

Slikanje majicSkoraj nihče, tudi najmlajši ne, pa ni odšel domov praznih rok, saj si je vsak lahko naslikal majico po svojem okusu.

Žongliranje z diablomNekateri so bili bolj ustvarjalni na gibalnem področju in so si omislili žongliranje s kitajskim diabolom.

Skakanje v vrečahOdvijale pa so se tudi tekme v bolj “športnih” disciplinah, kot na primer skakanje v vrečah.

Pozdrav soncuUmirjenejši in tisti, ki so se želeli naučiti indijskega meditativnega gibanja, pa so se lahko udeležili pozdrava soncu

Vožnja s kanujem… ali s kanujem “prekrižarili” Rašico.

Lučke na RašiciZvečer smo v Rašico spustili lučke, ki smo jih vse popoldne ulivali v orehove lupinice.

Mlada flavtistkaSeveda pa ni pravega festivala brez glasbe!

Pisanje sončnih misliOb žičnatem Trubarju so obiskovalci lahko v Sončno knjigo vpisovali svoje sončne misli. Na prostoru celotne prireditve je ves dan potekal tudi foto lov.

Predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek prejme sončno darilo z rok mag. Ane PorentaNa naše povabilo si je prireditev Dan sonca ogledal tudi predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek v spremstvu župana občine Velike Lašče Antona Zakrajška. Dr. Janez Drnovšek je s svojim obiskom prireditvi dodal velik lep sončni žarek.

Sto prašičkov pojeVečer se je končal umirjeno, s koncertom skupine [Sto prašičkov poje|Sto_prasickov_poje]…

Mladi glasbeniki iz Gledeje… ki pa je imela tudi svojo predskupino.

You may also like...